https://help.superhosting.bg/activate-redis-in-wordpress-redis-object-cache.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)

WordPress
redis wordpress, redis wp, redis object cache

В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са Redis Object Cache и W3 Total Cache.

Инструкциите, описани в тази статия, се отнасят за настройка на плъгина Redis Object Cache.

info-iconБележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel -> Redis Manager. След това проверете и дали PHP модулът redis също е активиран, в cPanel -> PHP Manager.

info-iconВажно: Преди да извършите промени по вашия WordPress сайт, направете пълен бекъп на данните. Пълен бекъп можете да генерирате през cPanel -> Бекъп. Бързо възстановяване на WordPress сайт, от съществуващ системен бекъп, можете да извършите през Възстановяване на архив в cPanel -> WordPress Manager.

След като инсталирате и активирате плъгина Redis Object Cache, от настройките му включете Enable Object Cache.

За Status, за момента, ще видите Not Connected.

За да може приложението да се свърже с Redis сървъра, трябва да зададете коректния порт в конфигурационния файл на WordPress.

Във файла wp-config.php поставете следния ред:

define('WP_REDIS_PORT', 13896);
13896 - променете с порта за Redis сървъра;

Връзката с Redis сървъра е установена, чрез клиент PECL redis

info-iconВажно: Поставете реда по възможност в горната част на файла, например над редовете с данните за базата данни (над define('DB_NAME', 'shcpanel_dbname')).

След като запишете промените в този файл, заредете отново настройките на Redis в администрацията на WordPress - Настройки -> Redis.

За статус вече трябва да виждате "Connected".

Препоръчителни настройки за Redis Object Cache

За оптимална производителност на плъгина, разработчикът му препоръчва използването на PHP 7 и PECL модул redis.

Можете да активирате PHP 7 и модула redis през cPanel -> PHP Manager.

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
 • Нова инсталация - WordPress Manager by SuperHosting
  През меню Нова инсталация на WordPress в WordPress мениджъра, можете да инсталирате нов WordPress сайт. Инсталацията се извършва бързо и лесно, само с няколко клика на мишката. Настройки на сайта Попълнете основната... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg