https://help.superhosting.bg/directories-in-cpanel.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Основни директории в хостинг акаунт със cPanel

Контролен панел cPanel
основни директории, хостинг акаунт, home директория, public_html, public_ftp

Вашият акаунт се състои от множество файлове и директории. За да получите представа как работят директориите и файловете, ще направим кратък преглед на Файловия мениджър.

Структура на директориите в cPanelИма няколко основни директории, от които:

/home/cpaneluser/ - Това е вашата home директория. Всички ваши файлове се намират в тази директория. Файловете поставени директно в тази директория не са видими през Уеб достъп (Интернет).

/home/cpaneluser/public_ftp/ - Това е директорията, която се използва за анонимен FTP достъп. Бележка: Тази функционалност е забранена с цел съображения за сигурност и не може да бъде ползвана.

/home/cpaneluser/public_html/ (www) - (!) Директорията public_html съдържа файловете за вашия сайт. Файловете намиращи се в public_html и нейните под-директории ще бъдат видими през уеб достъп (Интернет). (/home/cpaneluser/www/ е същата директория /home/cpaneluser/public_html/).

Когато някой достъпи директория от вашия сайт намираща се в public_html, той ще вижда индекс страницата за тази директория.

Когато създавате индекс страница, трябва да използвате едно от следните имена:

index.htm index.html index.php

info-iconБележка: Когато добавяте файлове към вашия сайт е важно да ги сложите на подходящото място. Например, когато желаете да качите файлове, които да бъдат видими в Уеб, трябва да ги сложите в public_html или нейна под-директория. Ако ги поставите например в /home директорията, никой няма да може да ги достъпи през уеб браузър.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg