1. Начало
  2. Хостинг
  3. Контролен панел cPanel
  4. Основна директория за домейн (поддомейн, адон домейн)

Основна директория за домейн (поддомейн, адон домейн)

Основната директория (Document Root) е директорията, в която се разполагат файловете за сайта. За всеки отделен домейн и сайт е необходимо да се зададе отделна (уникална) директория в хостинг акаунта.

Основната директория за основния домейн на хостинг акаунта е public_html.

При добавянето на допълнителни домейни (Addon домейни) и поддомейни може да се зададе основна директория, която да бъде разположена:

  • в /home/cpuser директорията на акаунта (на нивото на public_html);
  • като поддиректория на public_html.

Редактиране на основната директория за адон домейнИнформация, за това коя е основната директория за всеки допълнително добавен домейн, може да се намери в меню „Addon домейни„. За създадените поддомейни можете да намерите информация в меню „Поддомейни„.

За промяна на основната директория на Addon домейн или поддомейн, е необходимо да кликнете на иконката вдясно от пътя на директорията.

Важно: За да може да се зарежда коректно съдържанието на Addon домейн или поддомейн, след смяна на основната му директория, трябва файловете за сайта да бъдат преместени в новата директория. Също така, ако във файловете на сайта има указан пълен път, той трябва да бъде редактиран с пътя до новата директория.
Обновена: 15.02.2013

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още