https://help.superhosting.bg/check-mail.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как мога да проверявам пощата си след като имам създаден имейл акаунт?

Имейл (e-mail)
webmail, уеб мейл, уебмейл, уеб поща, проверка на поща

След като сте създали имейл акаунт (пощенска кутия), можете да изпращате имейли и да проверявате получената поща или чрез e-mail клиент, инсталиран на вашия компютър (мобилно устройство), или чрез webmail клиент, достъпващ се в уеб браузъра.

1. Проверка на поща чрез e-mail клиент

За да проверявате пощата си чрез e-mail клиентска програма, е необходимо да имате инсталирана такава на вашия компютър. Популярни e-mail клиентски програми са MS Outlook, Mozilla Thunderbird и други. MS Outlook е продукт на корпорацията Microsoft и е част от MS Office пакета. Mozilla Thunderbird e open source e-mail клиентска програма и може да бъде свалена и използвана напълно безплатно от всеки желаещ. Въпреки че е безплатна и с отворен код, Mozilla Thunderbird е една много удобна и надеждна e-mail клиентска програма с добра сигурност и защита на пощата и по нищо не отстъпва на своите платени алтернативи.

info-iconКак да си настроите някоя от гореописаните програми може да видите в категория: Настройка на e-mail клиент: Mozilla Thunderbird, MS Outlook 2016, MS Outlook 2010/13, MS Outlook 2007, Android, iPhone ...

2. Проверка на поща чрез webmail (уеб мейл)

Другата възможност, която СуперХостинг.БГ предоставя на всички потребители на хостинг услугите на компанията, е проверка на пощата чрез webmail. Уеб мейл (или уебмейл) е алтернативата на e-mail клиентските програми. За разлика от e-mail клиентските програми, през уебмейл няма възможност да се следят няколко имейл кутии едновременно. Уебмейл клиентът се достъпва през уеб браузъра, на специален уеб адрес, който е обвързан с домейн името на вашия сайт. Уебмейл може да се използва в случаи, когато потребител желае да провери пощата си от компютър, на който няма инсталиран или конфигуриран e-mail клиент и който ще се ползва еднократно за проверката (например в Интернет клуб). По този начин потребителят си спестява инсталацията и конфигурацията на e-mail клиент.

info-iconПовече информация за проверката на имейл през уебмейл, можете да намерите в статията: Как да проверя пощата си чрез уеб мейл?

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg