1. Начало
  2. Имейл (e-mail)
  3. Уеб мейл
  4. Как мога да проверявам пощата си, след като създам имейл акаунт?

Как мога да проверявам пощата си, след като създам имейл акаунт?

След като сте създали имейл акаунт (пощенска кутия), можете да изпращате имейли и да проверявате получената поща или чрез e-mail клиент, инсталиран на вашия компютър (мобилно устройство), или чрез webmail клиент, достъпващ се в уеб браузъра.

1. Проверка на поща чрез e-mail клиент

За да проверявате пощата си чрез e-mail клиентска програма, е необходимо да имате инсталирана такава на вашия компютър. Популярни e-mail клиентски програми са MS Outlook, Mozilla Thunderbird и други. MS Outlook е продукт на корпорацията Microsoft и е част от MS Office пакета. Mozilla Thunderbird e open source e-mail клиентска програма и може да бъде свалена и използвана напълно безплатно от всеки желаещ. Въпреки че е безплатна и с отворен код, Mozilla Thunderbird е една много удобна и надеждна e-mail клиентска програма с добра сигурност и защита на пощата и по нищо не отстъпва на своите платени алтернативи.

Как да си настроите някоя от гореописаните програми може да видите в категория: Настройка на e-mail клиент: Mozilla Thunderbird, MS Outlook 2016, MS Outlook 2010/13, MS Outlook 2007, Android, iPhone ...

2. Проверка на поща чрез webmail (уеб мейл)

Другата възможност, която СуперХостинг.БГ предоставя на всички потребители на хостинг услугите на компанията, е проверка на пощата чрез webmail. Уеб мейл (или уебмейл) е алтернативата на e-mail клиентските програми. За разлика от e-mail клиентските програми, през уебмейл няма възможност да се следят няколко имейл кутии едновременно. Уебмейл клиентът се достъпва през уеб браузъра, на специален уеб адрес, който е обвързан с домейн името на вашия сайт. Уебмейл може да се използва в случаи, когато потребител желае да провери пощата си от компютър, на който няма инсталиран или конфигуриран e-mail клиент и който ще се ползва еднократно за проверката (например в Интернет клуб). По този начин потребителят си спестява инсталацията и конфигурацията на e-mail клиент.

Повече информация за проверката на имейл през уебмейл, можете да намерите в статията: Как да проверя пощата си чрез уеб мейл?

Обновена: 14.07.2019

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още