1. Начало
  2. Уеб сайт
  3. След колко време моят сайт ще бъде видим в уеб?

След колко време моят сайт ще бъде видим в уеб?

Може да е необходимо различно време, за да стане уеб сайтът видим през Уеб. Това зависи от извършените действия, дали домейнът е регистриран, променяни ли са DNS настройки или друго.

Зареждането на уеб сайта зависи от името на домейна и затова промените по домейна също имат отношение.

Извършена е промяна на DNS настройките на домейна

За пълно опресняване на новата DNS информация, след промяна на DNS настройките на домейна, е необходим период от 2 до 48 часа.

Едно от нещата, което изисква повече време за изчакване докато уеб сайта стане видим в Уеб, е промяна на DNS настройките на домейна.

Промяна на DNS настройките означава, че или нейм сървърите или DNS записите за домейна са били променени. В такива случаи е необходимо известно време преди новата DNS информация да се опресни. Периодът за пълно опресняване е от 2 до 48 часа.

Когато искате да видите сайта, още преди да е преминал този период на опресняване, може да извършите настройка в hosts файла на вашата операционна система.

Ако след изтичането на този период забелязвате, че домейнът не се зарежда от сървъра, към който е насочен, опитайте да изчистите кешираната локално DNS информация.

🔗 Промяна на DNS настройките на домейн | Help

🔗 Колко време след промяна на DNS-ите сайта ще започне да се зарежда? | Help

🔗 Как мога да достъпя сайта си преди да съм променил DNS записите? | Help

🔗 Как да изчистя локалния DNS кеш? | Help

След поръчка на домейн и хостинг услуга

Домейнът се регистрира и активира до 15 минути, след като е получено потвърждение за извършено плащане по поръчката. В зависимост от това какъв метод за заплащане е използван, времето необходимо за потвърждаване на плащането е различно.

Бележка: За регистрацията на домейни .BG се изискват и допълнителни действия – предоставяне на документи. Затова може да отнеме повече време за регистрация.

Когато са поръчани заедно домейн и хостинг, сайтът става достъпен след регистрация на домейна.

Домейн се регистрира до 15 минути след получаване на потвърждение за извършено плащане. При регистрацията на домейна се задават точните нейм сървъри, отговарящи на хостинг акаунта. В този случай не е необходимо допълнително изчакване.

Ако домейн е .bg или специален домейн може да се изисква допълнителна верификация или документи.

🔗 За колко време се активира поръчката? | Help

След качване на файловете в хостинг акаунта

Уеб сайтът трябва да е видим веднага след качване на файловете му в хостинг акаунта или след инсталация на CMS система. Важно е да отбележим, че домейнът е необходимо да е насочен с коректните DNS настройки към хостинг сървъра, където се намира уеб сайта. Също така, файловете трябва да са разположени в директория public_html или в друга, до която уеб достъпът е разрешен.

🔗 Къде трябва да разположа файловете на моя уеб сайт? | Help

🔗 Изтриване на кешираната информация в браузъра IE, Firefox и Chrome | Help

Допълнителна информация

Домейнът е поръчан, но все още не е извършено плащане по поръчката

За да се регистрира домейнът, първо трябва да се потвърди извършено плащане по поръчката. До 15 минути след потвърждението, домейнът се регистрира и активира.

Поръчан е само домейн, без хостинг акаунт

Когато е поръчан само домейн, след като потвърждението за плащане е получено, домейнът се регистрира и активира в рамките на 15 минути. Тъй като няма избрана хостинг услуга, домейнът ще бъде регистриран с нейм сървъри по подразбиране или с тези въведени в Предефинирани DNS-и.

Ако извършите промени по DNS настройките, след като домейнът се регистрира, ще трябва да се изчака периода за пълно опресняване на новата DNS информация – от 2 до 48 часа.

Ако, въпреки коректните DNS настройки, сайтът не се зарежда проверете вашата свързаност към сървъра.

Обновена: 12.10.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още