1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как лесно да си създадем поща с името на онлайн магазина?

Как лесно да си създадем поща с името на онлайн магазина?

Създаване и управление на пощи

Пощенски кутии към домейна на онлайн магазина можете да създавате и управлявате лесно през клиентския Ви профил в superhosting.bg.

За да създадете нова пощенска кутия, влезте в своя клиентски профил и заредете Shopiko » Детайли за магазина » Създаване и управление на пощи » Детайли.

Създаване на нов имейл акаунт (пощенска кутия)

За да създадете имейл акаунт, влезте в клиентския профил и достъпете Shopiko » Детайли за магазина » Създаване и управление на пощи » Детайли за Shopiko магазина.

създаване на поща

В полето Имейл попълнете име (1) за пощенската кутия. Това е текстът, който ще се изписва в началото на имейл адреса например office@mysupersite.com.

От падащото меню (2) изберете към кой домейн искате да добавите имейл адреса. Ако има само един домейн, той е избран по подразбиране.

В раздел Парола (3) попълнете желаната парола за достъп, в двете полета.

Използвайте бутон Генериране, за да генерирате сложна и силна парола.

В Квота (4) посочете размера на пощенската кутия. Дисковото пространство заемано от пощенските кутии е част от общото дисково пространство на онлайн магазина.

Преди да създадете имейл акаунта можете да маркирате опцията за изпращане на имейл съобщение до контактния имейл адрес за услугите (5), в който ще се съдържат данни и информация за настройка на имейл клиентски програми и устройства.

Завършете със „Създаване на акаунт“ и пощенската кутия ще бъде създадена. Ще получите съобщение: „Имейл акаунтът е създаден!“.

Управление на създадени имейл акаунти

От списъка с вече създадени имейл акаунти можете да управлявате основни техни настройки като промяна на парола, промяна на квота, спиране и изтриване.

опции

Парола (1) Можете да промените паролата за имейл акаунта.

Паролата за имейл акаунта можете да промените и през уебмейл, изберете (3) Webmail и от главното меню на уебмейл отворете Парола & Сигурност (Password & Security), и въведете нова парола (без изискване за въвеждане на предишната парола).

Квота (2) Можете да промените дисковата квота за имейл акаунта.

Конфигуриране на мейл клиент (3) При кликване на линка ще се зареди помощната статия за начините за проверка на имейл акаунт, след като е създаден.

Webmail (4) С кликване върху Webmail можете да влезете директно в уебмейл и да проверите пощата си през някой от уебмейл клиентите – Horde или RoundCube.

Спиране (5) Тази опция е за спиране на достъпа до имейл акаунта и получаването/изпращането на имейл съобщения от/до него. Можете да активирате имейл акаунта след това с опция Активиране.

Изтриване (6) Можете да изтриете имейл акаунта. Преди изтриването ще Ви бъде поискано потвърждение.

За допълнителни специфични настройки на имейл акаунтите като управление на филтри, създаване на автоматични отговори, имейл пренасочвания и други кликнете на (7) Допълнителни настройки (cPanel). При кликване на линка, в нов таб ще се зареди началната страница на контролния панел cPanel.

Настройка на имейл клиент за получаване и изпращане на писма

Научете как да проверявате Вашия имейл навсякъде и по всяко време.

Настройка за използване на сигурна връзка с мейл сървъра

Важни данни за настройката на пощенските кутии са входящ и изходящ мейл сървър, пълният имейл адрес и неговата парола. Когато настройвате имейл клиентска програма, използвайте следните данни:

входящ/изходящ мейл сървър (сигурна връзка):

mmail01.superhosting.bg

или

mmail02.superhosting.bg

или

mail.mysupershop.com

mmail01 или mmail02 – името на мейл сървъра можете да видите след като достъпите панела за управление на мейл услугата от клиентския Ви профил – Shopiko » Детайли за магазина » Създаване и управление на пощи » Детайли – Допълнителни настройки (cPanel);

mysupershop.com – заменете с домейна на магазина; не се поддържат тестовите поддомейни от вида mytestshop.shopiko.bg;

портове за входящ/изходящ мейл сървър (сигурна връзка):

IMAP – 993

POP3 – 995

SMTP – 587 (или 465)

Обновена: 02.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още