1. Начало
  2. Други
  3. За компанията и предлаганите услуги
  4. Панели за управление (профил, хостинг, сайт)

Панели за управление (профил, хостинг, сайт)

Абонирайте се за нашия YouTube канал >>

Всеки клиент на СуперХостинг.БГ разполага със собствен акаунт, в който е налична информация за клиентските поръчки, услуги, административни и контактни данни и други. Този акаунт се нарича клиентски профил и се активира при създаване на първа поръчка през сайта superhosting.bg.

Когато клиент е закупил хостинг услуга, той получава и контролен панел, през който може да администрира хостинг акаунта.

Клиентски профил (в superhosting.bg)

Клиентски профил в СуперХостинг.БГ
Клиентски профил в СуперХостинг.БГ.

През клиентския ви профил можете да подновявате услугите, да поръчвате (добавяте) допълнителни услуги, да следите информацията и статуса на извършени плащания, оставащи периоди за ползване на услугите, както и да променяте или актуализирате персонални или фирмени данни.

Достъп до клиентския профил

За да влезете в клиентския ви профил от менюто в горния десен ъгъл в сайта (superhosting.bg), кликнете на „Клиентски профил „, въведете имейл и парола и продължете с „Вход„. Клиентски профил имат клиентите, които вече са направили поръчка за услуга в СуперХостинг.БГ. Данните за създаване на нов клиентски профил се въвеждат в процеса на поръчката. Допълнително данните за достъп до клиентския профил са изпратени на посочения имейл адрес.

🔗 Директен уеб адрес на Клиентския профил в СуперХостинг.БГ | Help

🔗 Кога и как ще получа данните за достъп до клиентския ми профил и хостинг акаунта? | Help

Работа с клиентския профил

В клиентския профил можете да проследявате поръчките, да добавяте и подновявате услуги, да изтегляте фактури, да променяте вашите клиентски данни и други възможности, свързани с управлението на услугите.

🔗 Клиентски профил (в superhosting.bg) | Help

🔗 Прехвърляне на услуги в нов/друг клиентски профил. Обединяване на профили | Help

🔗 Промяна на контактен имейл адрес в клиентския профил (в superhosting.bg) | Help

🔗 Как да променя паролата за клиентския профил? | Help

Контролен панел (cPanel)

Контролен панел cPanel за хостинг услугата
Контролен панел cPanel за хостинг услугата.

Контролният панел cPanel, предлагащ се към хостинг услугите, е уеб базирано приложение, чрез което потребителите могат лесно да управляват различни функционалности на своя хостинг акаунт.

Достъп до cPanel

Можете да достъпите контролния панел, като влезете в клиентския си профил » Хостинг акаунти » Детайли » Вход в cPanel. Другият начин за влизане в cPanel, е като използвате уеб адреса му за достъп през браузъра. Уеб адресът се състои от името на основния домейн и след него в края „/cpanel“ (например mysupersite.com/cpanel).

🔗 Как да вляза в cPanel? | Help

🔗 Достъп до cPanel чрез ползване на сигурна (SSL) връзка | Help

Работа със cPanel

През cPanel можете да добавяте или премахвате файлове от хостинг акаунта, да създавате пощи и да ги управлявате, да упражнявате по-голям контрол върху сигурността, да ускорявате сайта си и още куп интересни неща. В cPanel ще откриете инструменти и системи, които ви дават свободата сами да направите своя сайт.

🔗 Инструменти и менюта в cPanel | Help

🔗 Как да променя паролата за контролния панел cPanel? | Help

🔗 Промяна (reset) на парола за хостинг акаунт | Help

🔗 Промяна на езика на контролния панел cPanel | Help

🔗 10 съвета за управление на хостинг акаунт | Help

Административен панел на сайта

Административен панел на WordPress сайт
Административен панел на WordPress сайт.

При създаването на сайт, най-често към него се създава и административен панел. През този панел се управлява съдържанието и настройките на сайта.

Важно: Ако все още нямате сайт, то такъв административен панел все още не съществува. След като имате сайт, ще имате и панел за управлението му. Вижте още: Защо да си направим собствен сайт?Твоят първи WordPress сайт в три стъпки | Blog.

Достъп до административния панел на сайта

Ако сайтът е създаден със система като WordPress, Joomla! или друга, то задължително към сайта ще разполагате и с панел за управление.

При най-използваните и известни системи панелите се намират на известен уеб адрес за достъп. Например:

  • WordPress: /wp-admin
  • Joomla!: /administrator

🔗 Как да вляза в администрацията на WordPress? | Help

🔗 Как да вляза в администрацията на Joomla? | Help

Работа с административния панел на сайта

В зависимост от сайта и системата му, през панела за администриране може да се извършват различни дейности. Основно през тези панели се управлява съдържанието в сайта, настройките му и други.

Обновена: 13.10.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още