https://help.superhosting.bg/management-panels.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Панели за управление (клиентски профил, хостинг панел, сайт администрация)

Kлиентски профил
управление, акаунт, администрация, профил, клиентски профил, контролен панел, хостинг панел, административен панел
Видео:

Всеки клиент на СуперХостинг.БГ разполага със собствен акаунт, в който е налична информация за клиентските поръчки, услуги, административни и контактни данни и други. Този акаунт се нарича клиентски профил и се активира при създаване на първа поръчка през сайта superhosting.bg.

Когато клиент е закупил хостинг услуга, той получава и контролен панел, през който може да администрира хостинг акаунта.

Клиентски профил (в superhosting.bg)

Клиентски профил в СуперХостинг.БГ

Клиентски профил в СуперХостинг.БГ

През клиентския ви профил можете да подновявате услугите, да поръчвате (добавяте) допълнителни услуги, да следите информацията и статуса на извършени плащания, оставащи периоди за ползване на услугите, както и да променяте или актуализирате персонални или фирмени данни.

Достъп до клиентския профил

За да влезете в клиентския ви профил от менюто в горния десен ъгъл в сайта (superhosting.bg), кликнете на "Клиентски профил ", въведете имейл и парола и продължете с "Вход". Клиентски профил имат клиентите, които вече са направили поръчка за услуга в СуперХостинг.БГ. Данните за създаване на нов клиентски профил се въвеждат в процеса на поръчката. Допълнително данните за достъп до клиентския профил са изпратени на посочения имейл адрес.

Работа с клиентския профил

В клиентския профил можете да проследявате поръчките, да добавяте и подновявате услуги, да изтегляте фактури, да променяте вашите клиентски данни и други възможности, свързани с управлението на услугите.

Контролен панел (cPanel)

Контролен панел cPanel за хостинг услугата

Контролен панел cPanel за хостинг услугата

Контролният панел cPanel, предлагащ се към хостинг услугите, е уеб базирано приложение, чрез което потребителите могат лесно да управляват различни функционалности на своя хостинг акаунт.

Достъп до cPanel

Можете да достъпите контролния панел, като влезете в клиентския си профил » Хостинг акаунти » Детайли » Вход в cPanel. Другият начин за влизане в cPanel, е като използвате уеб адреса му за достъп през браузъра. Уеб адресът се състои от името на основния домейн и след него в края "/cpanel" (например mysupersite.com/cpanel).

Работа със cPanel

През cPanel можете да добавяте или премахвате файлове от хостинг акаунта, да създавате пощи и да ги управлявате, да упражнявате по-голям контрол върху сигурността, да ускорявате сайта си и още куп интересни неща. В cPanel ще откриете инструменти и системи, които ви дават свободата сами да направите своя сайт.

Административен панел на сайта

Административен панел на WordPress сайт

Административен панел на WordPress сайт

При създаването на сайт, най-често към него се създава и административен панел. През този панел се управлява съдържанието и настройките на сайта.

info-iconВажно: Ако все още нямате сайт, то такъв административен панел все още не съществува. След като имате сайт, ще имате и панел за управлението му. Вижте още: Защо да си направим собствен сайт?Твоят първи WordPress сайт в три стъпки.

Достъп до административния панел на сайта

Ако сайтът е създаден със система като WordPress, Joomla! или друга, то задължително към сайта ще разполагате и с панел за управление.

При най-използваните и известни системи панелите се намират на известен уеб адрес за достъп. Например:

  • WordPress: /wp-admin
  • Joomla!: /administrator

Работа с административния панел на сайта

В зависимост от сайта и системата му, през панела за администриране може да се извършват различни дейности. Основно през тези панели се управлява съдържанието в сайта, настройките му и други.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg