1. Начало
  2. Услуги, поръчки, клиентски профил
  3. Панели за управление (профил, хостинг, сайт)

Панели за управление (профил, хостинг, сайт)

Всеки клиент на СуперХостинг.БГ разполага със собствен акаунт, в който е налична информация за клиентските поръчки, услуги, административни и контактни данни и други. Този акаунт се нарича клиентски профил и се активира при създаване на първа поръчка през сайта superhosting.bg.

Когато клиент е закупил хостинг услуга, той получава и контролен панел, през който може да администрира хостинг акаунта.

Клиентски профил (в superhosting.bg)

Клиентски профил (в superhosting.bg)

През клиентския ви профил можете да подновявате услугите, да поръчвате (добавяте) допълнителни услуги, да следите информацията и статуса на извършени плащания, оставащи периоди за ползване на услугите, както и да променяте или актуализирате персонални или фирмени данни.

Достъп до клиентския профил

За да влезете в клиентския ви профил, от менюто в горния десен ъгъл в сайта (superhosting.bg), кликнете на Клиентски профил, въведете имейл и парола и продължете с Вход в клиентски профил.

Клиентски профил имат клиентите, които вече са направили поръчка за услуга в СуперХостинг.БГ. Данните за създаване на нов клиентски профил се въвеждат в процеса на поръчката. Допълнително данните за достъп до клиентския профил са изпратени на посочения имейл адрес.

🔗 Директен уеб адрес на клиентския профил в СуперХостинг.БГ | my.superhosting.bg

🔗 Кога и как ще получа данните за достъп до клиентския ми профил и хостинг акаунта? | Help

Работа с клиентския профил

В клиентския профил можете да проследявате поръчките, да добавяте и подновявате услуги, да изтегляте фактури, да променяте вашите клиентски данни и други действия, свързани с управлението на услугите.

🔗 Клиентски профил (в superhosting.bg) | Help

🔗 Прехвърляне на услуги в нов/друг клиентски профил. Обединяване на профили | Help

🔗 Промяна на контактен имейл адрес в клиентския профил (в superhosting.bg) | Help

🔗 Как да променя паролата за клиентския профил? | Help

Контролен панел (cPanel)

Контролен панел cPanel за хостинг услугата
Контролен панел cPanel за хостинг услугата.

Контролният панел cPanel, предлагащ се към хостинг услугите, е уеб базирано приложение, чрез което потребителите могат лесно да управляват различни функционалности на своя хостинг акаунт.

Достъп до cPanel

Можете да достъпите контролния панел, като влезете в клиентския си профил » Хостинг акаунти » Детайли » Вход в cPanel. Другият начин за влизане в cPanel, е като използвате уеб адреса му за достъп през браузъра. Уеб адресът се състои от името на основния домейн и след него в края „/cpanel“ (например mysupersite.com/cpanel).

🔗 Как да вляза в cPanel? | Help

Работа със cPanel

През cPanel можете да добавяте или премахвате файлове от хостинг акаунта, да създавате пощи и да ги управлявате, да упражнявате по-голям контрол върху сигурността, да ускорявате сайта си и още куп интересни неща. В cPanel ще откриете инструменти и системи, които ви дават свободата сами да направите своя сайт.

🔗 Инструменти и менюта в cPanel | Help

🔗 Как да променя паролата за контролния панел cPanel? | Help

🔗 Промяна (reset) на парола за хостинг акаунт | Help

🔗 Промяна на езика на контролния панел cPanel | Help

🔗 10 съвета за управление на хостинг акаунт | Help

Административен панел на сайта

Административен панел на WordPress сайт
Административен панел на WordPress сайт.

При създаването на сайт, най-често към него се създава и административен панел. През този панел се управлява съдържанието и настройките на сайта.

Важно: Ако все още нямате сайт, то такъв административен панел все още не съществува. След като имате сайт, ще имате и панел за управлението му. Вижте още: Защо да си направим собствен сайт?Твоят първи WordPress сайт в три стъпки | Blog.

Достъп до административния панел на сайта

Ако сайтът е създаден със система като WordPress, Joomla! или друга, то задължително към сайта ще разполагате и с панел за управление.

При най-използваните и известни системи панелите се намират на известен уеб адрес за достъп. Например:

  • WordPress: /wp-admin
  • Joomla!: /administrator

🔗 Как да вляза в администрацията на WordPress? | Help

🔗 Как да вляза в администрацията на Joomla? | Help

Работа с административния панел на сайта

В зависимост от сайта и системата му, през панела за администриране може да се извършват различни действия. Основно през тези панели се управлява съдържанието в сайта, настройките му и други.

Обновена: 01.09.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още